Zadovoljne stranke

Kot stranka sem imel pri izbiri šporheta, kamina in peči na drva visoke zahteve in še višja pričakovanja. Pri pripravi jedi, s katerimi želimo ohranjati slovensko kulinarično dediščino so detajli izredno pomembni. Z Gregorjem sva hitro našla skupni jezik, stkala prijateljstvo in vsak po svoje nadgradila znanje. V Klubu gurmanov Skaručna so naši gosti vedno znova navdušeni nad umetelnostjo in dovršenostjo mojstrskega izdelka.

Marko Žagar, Klub Gurmanov Skaručna

MARKO ŽAGAR

kuharski mojster, Klub Gurmanov Skaručna

Zelo smo zadovoljni z izdelki podjetja F&G Podržaj. Imamo jih vgrajene v kuhinji, kjer izvajamo dopolnilno dejavnost na kmetiji. So praktični, lepo oblikovani in dobro služijo svojemu namenu. Priporočamo jih tudi drugim kupcem.

JOŽEF PRUS, Vinska klet Prus

JOŽEF PRUS

Vinska klet Prus

V naši hiši je "biskvitek" – tako ljubkovalno imenujemo naš štedilnik – že 6 let. Od trenutka, ko je začel oddajati toploto in toplino, je postal srce hiše. Dobesedno – ostaja topel, četudi dva dni ni prižgan in se od njega vedno širi mamljivo prijazna toplota.

Odkrili smo nepredstavljivo dobre okuse kuhanja in peke v štedilniku na drva, ki jih ne moremo primerjati s tem, kar lahko dosežemo na plinu ali elektriki. Za test enako pecivo spečem v električni pečici in v pečici štedilnika – in potem res okušamo merljive razlike.

Štedilnik je pri nas rešil tudi težave s suhim zrakom, ker mamo na njem nenehno veliko posodo z vodo, ki počasi izhlapeva. Tega na kaminski peči ne moremo storiti. Osebno pa mi zelo veliko pomeni, da je kurišče takšno, da žerjavica preživi tudi 8 do 10 ur. Kar pomeni, da peč zelo redko prižigamo na novo. Preprosto le potegnemo nekaj stare žerjavice in novi ogenj takoj zagori, kar zelo poenostavi uporabo.

Pred vgradnjo sem od "izkušenih" slišala, koliko dela je s takšno pečjo, iznašanjem pepela, reguliranjem ognja, vlekom v dimniku. Mogoče so včasih peči in dimniki bili akšni. Mogoče so še vedno takšni, če izberete napačnega pečarja. Mi pa s štedilnikom nimamo nobenega dela, razen da enkrat na štiri dni iznesemo pepel in čez ploščo občasno pobrišemo prah. Pomaga, da je g. Gregor Podržaj takoj dojel, da nočem biti sužnja štedilniku, in da želimo takšnega, ki bo služil nam in ne mi njemu.

SANJA LONČAR, podjetnica

SANJA LONČAR

podjetnica

Ko sem prenavljala svojo kuhinjo in jedilnico, sem si želela, da je njeno srce peč na drva. Peč, ki ima unikaten podpis mojstra Gregorja. Peč, ki me v zimskih dneh greje in ki mi pomaga pripraviti domače dobrote, s katerimi rada razveselim svoje vnuke.

ANA VESEL, upokojenka

ANA VESEL

upokojenka
Vse cene so v evrih (EUR) in ne vključujejo DDV, ki je lahko 9,5% (z montažo) ali 22% (brez)